Dünya Süt Günü


Uluslararası Sütçülük Federasyonu'nun 1956 yılında aldığı karar dogrultusunda Süt hakkında toplumu bilinçlendirmek ve tüketim artışını teşvik etmek amacıyla her yılın 21 Mayıs günü "Dünya Süt Günü" olarak kutlanmaktadır.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 1991 yılında başlatılan “Süt Tüketimini Artırma Kampanyası” kapsamında ülkemizde de 21 Mayıs “Dünya Süt Günü”, 21-26 Mayıs haftasıda “Dünya Süt Haftası” olarak kutlanmaktadır.
İnsan yaşamında çok önemli yeri olan süt, yeterli ve dengeli beslenme için gerekli olan hayvansal kaynaklı protein, yağ, laktoz ile vitamin ve mineral maddeleri içerir.
Kırmızı Et ve Süt de bulunan hayvansal kaynaklı proteinler, başta çocuklar ve gençler  olmak üzere her yaş grubu için tüketilmesi gereken protein kaynaklarıdır.
Konseyimiz, Kırmızı Et ile Süt sektörlerini üretimden tüketime uzanan zincirde ayrılmaz bir bütün olarak değerlendirmekte, “Ana Olmadan Dana Olmaz” misali, Et ve Süt ün sağlıklı üretimini ve tüketimini amaçlayan her türlü faaliyeti teşvik etmekte ve desteklemektedir.
Bu duygu ve düşüncelerle şahsım ve Yönetim Kurulu  adına Dünya Süt Gününüzü kutlarım.