Anadolu Yetiştiriciler, Canlı Hayvan ve Çobanlar Fuarı Ankara'da Düzenlendi


Ankara Büyükşehir Belediyesinin ana sponsorluğunda düzenlenen “Anadolu Yetiştiriciler, Canlı Hayvan ve Çoban Fuarı” Atatürk Kültür Merkezi’nde başladı.
Sponsorluğunu Ankara Büyükşehir Belediyesinin yaptığı Fuarın açılışı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in katılımıyla Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı.
Türkiye’de yetiştirilen birbirinden farklı ırklara ait büyükbaş ve küçükbaş hayvanların sergilendiği fuar alanında, Türkiye’ye özgü ırklardan oluşan çoban köpekleri, yoğun ilgi gördü.
Öte yandan, üç gün boyunca süren fuar boyunca bilgilendirici sempozyumlar, “En Hızlı Kırkım Gösterisi" ve "Futbol Oynayan Teke Gösterisi"nin gibi farklı etkinlikler ile “Ulusal Kırkım Şampiyonası”, En Güzel İnek”, “En Güzel Akkaraman Koçu”, “En Güzel Merinos Koçu” ve “En Güzel Ankara Tekesi” yarışmaları düzenlenmiştir.
Fuar içerisinde Ulusal Kırmızı Et Konseyini temsilen bir stant açıldı. Standımız hayvancılığa meraklı katılımcılar ve çocuklar tarafından yoğun ilgi gördü.