Yerli üreticilere karkas et desteği


Milliyet Gazetesi                                                                                                                                                                                                 14.10.2018

 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, karkas etin besiciden alım fiyatına ilişkin yeni bir düzenlemeye gittiklerini belirterek, yerli üreticiyi teşvik etmeye devam edeceklerini söyledi.

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde bakanlığın hibe desteğiyle kurulan üretim merkezinin açılışını yapan Bakan Pakdemirli burada yaptığı açıklamada, “26 lira olan ithal menşeili karkas et fiyatlarını Et ve Süt Kurumu olarak bugünden itibaren 28 lira olarak uygulayacağımızı açıklamak istiyorum. Yerliyi de her zaman kayırıyoruz biliyorsunuz. Yerlideki 28 lira olan karkas et fiyatımızı da bugünden itibaren 29 lira olarak uygulamaya alıyoruz” diye konuştu.

Global marka özlemi

 

Malatya Ticaret Borsası’nda sektör temsilcileriyle bir araya gelen Bakan Pakdemirli, Türkiye’nin Avrupa’da tarımsal hasılada birinci sırada yer aldığını söyledi. Pakdemirli, dünya nüfusunun ve şehirleşmenin arttığını belirterek, “Bugün çiftçilerimizin ortalama yaşı 55. Yeni jenerasyon çiftçilik yapmak istemiyor. Onları özendirmemiz lazım, işte genç çiftçi projeleriyle desteklememiz gerekiyor” dedi. Pakdemirli, şöyle devam etti:

“Benim global bir marka özlemim var. Bizim başka sektörlerde yaptığımız çok iyi işler var. Gıdada da bizim çok iyi bir markamızın olması lazım. Gıdada markalaşmak demek birkaç yüz milyon lira para harcamak demek.”

Habere Ulaşmak İçin Tıklayınız.